Lokala Regler

1. RIKSIDROTTSFÖRBUNDETS (RF) OCH SVENSKA GOLFFÖRBUNDETS (SGF) POLICY BETRÄFFANDE

1.1 Alkohol, Doping, Tobak och Hasardspel
Utförlig information om RF:s och SGF:s policybeslut samt aktuell dopingpreparatlista finns på www.rf.se och www.golf.se

1.2 Säker golf
Under tävling och utövande av golfspel i övrigt gäller att spelaren följer SGF:s riktlinjer och bestämmelser beträffande ”Säker Golf”. Idrottsutövare som åsidosätter ”Säker Golf” kan ådra sig disciplinär åtgärd från klubbens sida eller bestraffas med upp till två års avstängning från allt golfspel.

1.3 Uteblivande från tävling
Spelare som utan avanmälan eller godtagbart skäl uteblir från start i tävling på hemmaklubb skall behandlas i enlighet med föreskrifterna i kap 13 i SGF:s Spel och Tävlingshandbok. Påföljden bör som regel vara avstängning från deltagande i tävlingar under nästkommande två veckor. Vid öppen tävling skall anmälan ske till spelarens hemmaklubb/GDF för åtgärd.
Anmälningsavgiften skall betalas om detta inte skett tidigare. Avgiften skall vara betald före start i nästa tävling.

1.4 Öppen golf
Rätt att delta i svensk golftävling tillkommer medlemmar, amatörer och professionella och spelare under reamatörisering, tillhörande golfklubb/organistaion som är medlem eller ansluten till sitt lands golfförbund under förutsättning att spelaren uppfyller villkoren som stipuleras i villkoren för tävlingen. Undantag görs för internationella amatörtävlingar, vissa branschtävlingsverksamhet samt vissa juniortävlingar.

LÄNK TILL LOKALA REGLER OCH TILLFÄLLIGA LOKALA REGLER

Fre-sön 08:00-16:00