Information om banan 25/5

Ingen har väl missat att vintern har varit tuff mot vår bana.

Hur blev det så här? Den regniga hösten gjorde att många ytor på fairway var översvämmade under långa perioder och gräset ruttnade. Efter det så blev det en tidig vinter som var både lång, kall och snörik. Mycket snö är inget problem men när vädret svänger och blir milt så bildas det is som gör att gräset får svårt att “andas” och det är då som dom stora problemen dyker upp. Under vintern så skottade vi greenerna och hackade is ett flertal gånger. Vad blev resultatet, en ganska sliten bana. Våren startade med att vara ganska kall tills det helt plötsligt blev högsommar med 25 grader. Alla ytor fick då gödning och vi vattnar nästan dygnet runt för att våra gräsytor ska återhämta sig så snabbt som möjligt.

Jag kan tycka att det börja grönska på de flesta ytorna på fairway nu så om ett par veckor tror jag att det börjar vara okej. På greener kommer vi göra mindre justeringar där det fortfarande är skadat.

Nu till lite mer tråkiga saker som vi upplever. Det är mycket portionssnus som ligger utspritt överallt, det är skador på greener från golfare, då tänker jag inte enbart på nedslagsmärken som finns i massor, utan uppslagen torv och sparkar ner i greenytan.
Det här är inget vi vill ha på vår bana, skärpning.

Vi vill också påminna om att vi på måndag och tisdag kommer att hålpipa våra greener för att få ännu bättre greener på sikt.

Banchef, Robban