Status på vår bana

Vad är det man brukar säga, det som göms under snö kommer fram vid tö och det ser bra ut.
Våra gräsytor ser bra ut efter denna vinter om den nu är slut, med en prognos om mer snö och
minusgrader om nätterna ett tag till så får vi nog vänta ett tag till på att öppna banan. Jag återkommer till det lite längre ner i texten när jag tror att banan öppnas.

Vad har vi då gjort under vintern, under ca. 10 veckor har vi servat och slipat våra klippcylindrar. Vi har målat soffor, teekulor och avståndsplattor. Utomhus har vi sätt till att snö har tagits bort vi tö för att det inte ska bildas is på våra greener och dom greener som har varit vintertäckta har vi blåst in luft under dukarna. Dessa åtgärder har varit oerhört viktiga för en bra övervintring på våra breddgrader.

Vi har också lyckads med att hålla rangen öppen hela vintern.

Vid green 16 har diket lagts igen och kommer bli en klippbar svacka istället, slänten ner mot ån har sly röjts och vissa träd har tagits bort. Detta för att få en trevligare miljö ner mot ån.

När kommer vi då öppna banan, för ett par veckor sedan trodde jag på påsk. Men dom tankarna har vädret ändrat på ganska rejält och prognosen framåt ser inget vidare ut. Det bästa scenariot nu skulle vara att det var mer än 10 grader och inga minusgrader om nätterna. Så att tjälen försvinner och banan torkar upp. Preliminärt öppningsdatum kan vara efter den tänkta städdagen den 22/4.

Åka gärna ut och titta på alla byggnationer som är på gång, det kommer att bli bra.

Hoppas att ni är lika sugna som jag är att säsongen 2023 skall komma igång.