Tävlingsresultat

Sedan förra uppdateringen av tävlingsresultaten har det spelats en hel del tävlingar både på Skerike GK samt på andra anläggningar i Västmanland och utanför länet.

Den här gången kommer vi starta med att uppdatera er med hur det har gått för våra spelare som tävlar på egen hand runt om i landet.

 

Distriktsmästerskap Herr och Dam

DM som spelades på Västerås GK 1/6 avgjordes över 36 hål. Vi hade fyra spelare som spelade DM där Johan Ivebrink var den spelare som lyckades bäst och slutade på en sjätte plats med scorerna 77-76. Vi skördade också framgång som lag och vi slutade som tvåa, i laget kom att ingå Johan Ivebrink, Patrik Skoglund och Henric Jacobsson. Grattis killar till en fin andra plats.

Vi gratulerar Peter Nilsson, tidigare Skerikemedlem, till vinsten av DM.

Oakley Tour, Fullerö GK

Fullerö GK är en av klubbarna i närheten som arrangerar en scratchtävling med prispengar. De tävlingarna drar förutom spelare som vill ha chansen att vinna lite pengar men även de som har golf som sin första idrott och tycker om att spela tävlingar. Den här tävlingen drog ett fullt startfält, 75 startande varav fem personer kom från Skerike GK. Den spelare som lyckades bäst från Skerike var Christian Sohlberg, som jobbar i shopen på Skerike GK

Swedish golf tour

Den spelare som spelar på högsta nivån av Skerikespelarna är Sandra Abrahamsson. Under säsongsupptakten har hon varit och spelat några tävlingar på Swedish Golf Tour. Hon har hunnit med att spela Hinton Golf Open, Tegelberga Open, Hoya Ladies open, Skafö Open. Placeringarna på de fyra tävlingar har blivit 34, 38,21 och MC.

Kör hårt i de kommande tävlingarna!

 

Västmanlandsserien

Pojk- och Flickserien

Nu har pojk- och flick-klassen haft sin premiär i Västmanlandsserien. Första omgången spelades på Fullerö GK 18/6 och där hade Skerike GK hade 4 spelare som ställde upp. Bäst placerad blev Melvin Pettersson med en fin sjätteplacering med ett resultat 74 netto. Han var dock inte helt nöjd med puttningen men lovade att han ska träna mer puttning.

H40

Laget begav sig upp till distriktets nordligaste bana, Fagersta GK, på söndagen 16/6. Väl ute på banan så slogs man inte bara mot sina egna demoner utan även hordar av knott och mygg. Lagets forne lagkapten Peter Alseryd var med i laget och placerade sig bäst av Skerikespelarna med en fin tredje placering. Enligt egen utsago var det snudd på ett mirakel att han tog sig runt hela varvet utan att svimma på grund av blodbrist. Laget kom på en femte plats och ligger sammantaget på en fjärde plats.

H50

Hemmaplansfördelen utnyttjades! På en magisk sommarkväll den 10:e juni nådde vårt H50-lag sitt första säsongsmål – en gloria i en deltävling. Börjar bli en vana att vi vinner singelmomentet – andra raka. Denna gång var det Kent Birkelöf som stod högst på pallen via endast en djupdykning och 69 netto. En annan segerorganisatör var Jörgen Strid som via 70 nto placerade sig 5a i det 48 män starka startfältet. Laget avancerade till andraplats och bara 8 slag från fjolårssuveränerna VGK. Konstaterar att vi behöver snitta 300 slag/deltävling ifall vi ska ge oss en chans att konkurrera med VGK som kan ta sin 3:e raka totalseger i år. Avslutningsvis vill jag tacka Arne Axelsson, TK för ett enastående arbete med vårt hemmaarrangemang!! /Lagkapten Peter Alseryd

H60

10 juni avgjorde omgång 3 på Sala-Heby GK för dessa gentlemän. Det var hela 76 spelare kom till start och bästa spelaren kom in på fina 69 slag netto. Trots en rond på med ett slag bättre än hcp, 72 slag netto, kom Skerikes bäst placerade spelare, Torgny Schillström, på en 13 plats. Laget slutade på en sjunde plats, en placering bättre än förra omgången. Sammanlagt så ligger man på en åttondeplacering.

H70

Herrarna i H70-laget tog sina golfklubbor och bilar och åkte iväg till Strömsholm för att spela omgången. När alla hade kommit in i mål slutade lag Skerike GK på en femte plats, endast två slag från andra placeringen. Bästa spelare för laget den är omgången var Jan-Eric Reinholdsson med en slutscore på 78 slag netto. Nu har laget rykt upp sig från sin tunga första omgång och har klättrat till en åttonde plats i sammantaget.

Damer helg

16/6 spelades tredje omgången av årets helgserie på Ängsö. Denna gång gick det lite tyngre för Skerike – vi hamnade näst sist av seriens 11 lag. I totalställningen halkade vi ner till tredje plats på samma antal slag som Frösåker, 936 slag. VGK övertog ledningen på 931 slag och Tortuna ligger tvåa på 933. Det är inte många slag som skiljer så det ska vi se till att försöka ta igen när seriespelet drar igång igen den 4 augusti – då spelar vi dessutom hemma på Skerike!!!!

Trots att Päivi Pohjolainen gick endast 3 sämre än sitt hcp slutade hon på en 26:e plats.

Det går jättebra att anmäla sitt intresse för att vara med den 4/8 hemma på Skerike redan nu! Päivi Pohjolainen och Siv Norberg hade lagets  två bästa resultat på Ängsö så ni två har givna platser i laget om ni vill och kan spela då. /Lagledare Helena Bromels

Damer vardag

Tisdag 18/6 spelades den här omgången på Frösåker GK. Laget hade några riktigt bra resultat och placeringen man fick när alla scorekort var signerade blev en femte plats. Den i laget som fick bästa resultat var Lena Skoglund, 72 slag netto, tätt följd av Stina Hedin, 73 slag netto. Laget har fortfarande kvar sin första placering efter två spelade omgångar. Snyggt tjejer!

 

Klubbens tävlingar

Seniorgolfen

Seniorgolfen fortsätter att dra många deltagare i alla omgångar och vi hoppas att man fortsätter att mangrant ställa upp under resten av säsongen. Under tiden mellan uppdateringarna har man inom seniorgruppen kommit igång med sin matchspelsserie, vi återkommer med vidare rapporter från den under säsongen.

Rond 6

Var en omgång med ett lite lägre deltagande i tävlingen, kanske berodde det på många gymnasieskolor hade sin avslutning. De tre personer som klättrade högst upp på prispallen denna omgång var Göran Åkerlund, som vann på lägre hcp än Christer Lindgren, båda landade på 71 slag netto. Lennart Boväng kom på tredje plats med 72 slag netto.

Rond 7

Detta var en specialomgång när det gäller seniorgolfen. Tävlingen som normalt sett spelas som en singeltävling gjorde tillfälligt om till en partävling där spelformen var greensome. Denna omgång var det 52 deltagare, 26 lag startade. Bästa laget för dagen blev Jan Sterling/Håkan Johansson, 70 slag. Andra placeringen på samma antal slag som vinnarna, dock lite högre hcp, kneps av Lennart Öhrvall/Gunilla Blomér. På tredje platsen slutade Kent Johansson/Gunnar Lundqvist med 71 slag.

Rond 8

Denna omgången så räckte inte ett resultat på 69 slag netto, Paul Madsen, för att vinna eftersom Britt-Marie Werngren signerade sitt scorekort för 66 slag netto. På tredje plats kom Håkan Johansson på 72 slag netto.

Topp 3 på Order of Merit efter 8 omgångar
Torsten Pettersson 44 poäng
Irené Eriksson 38 poäng
Caj Holmberg 31 poäng

Torsdagsgolfen     

Torsdagsgolfen fortsätter även den att beta av omgång efter omgång. Det är mellan femton och tjugo spelare som spelar varje omgång det vore roligt om vi kan jobba upp antalet startande till ca 25 spelare/omgång det skulle leda till lite tuffare deltävlingar, det är inte så att det inte är tufft nu men det skulle med andra ord bli lite tuffare. En liten sammanställning från de senaste omgångarna.

Omgång 4

Denna omgång var det Lena Skoglund som hade bästa spelet för dagen och landade en 70 runda. Det räckte för att slå både andra placerade, Victor Baldemark, och tredje placerade, Mikael Gustafsson, med två slags marginal. Andra placeringen avgjordes enligt hcp-principen.

Omgång 5

Även här var det en tjej som var bäst för dagen, den här gången var det Gunilla Zetterqvist. Gunilla har hittills i år haft många pallplaceringar på tävlingar som hon ställt upp i och vi hoppas självklart att det blir fler. Hon hade för dagen en score på 70 slag och slog därmed Peter Alseryd med ett slag och Victor Baldemark med två slag.

Omgång 6

Omgången var även här en jämn historia och det krävdes att man skulle spela på hcp för att få kliva upp på prispallen. Veckans segrare var Ronny Ravna som endast behövde 69 slag netto för att ta sig runt banan. Andra placerade Victor Baldemark, tredje pallplatsen i rad, behövde 71 slag och det var samma score som Magnus Jacobsson hade. Dessa två herrar särskildes åt med hcp-metoden.

Café Bar flaggtävling

Som sig bör så var det sol på svenska flaggans dag och en mycket god stämning på golfbanan. Vår nya samarbetspartner Café Bar försåg alla med vatten, kaffe och tilltugg längs banan. Efter en fantastisk dag på Skerike GK så höll Café Bar i prisutdelningen med många väldigt fina priser. Både vi och Café Bar var väldigt nöjda med dagen, fint väder, bra spel och en väldigt trevlig tävling.

Vi tackar Café Bar och deltagare för en härlig dag.

A-Klass:

  1. Johan Ivebrink
  2. Jens Persson
  3. Mikael Dahlström

B-Klass:

  1. Stig-Erik Steen
  2. Kent Jonsson
  3. Leif Andersson

C-Klass:

  1. Erik Lindgren
  2. Gunilla Zetterkvist
  3. Siv Norberg

Sollander Trophy

Lördag den 8 juni hade vi vår årliga Sollander Trophy. Vi fick en härlig dag med bra väder, med lite vind som gjorde det lite svårare i spelet. Det var väldigt uppskattat med tält på hål 5 och 14 där det grillades samt pratades en hel del. Startfältet var fullt och alla var nöjda med dagen men kanske inte med spelet. Dagen avslutades med mat och prisutdelning som Martin Sollander höll i. Vi vill återigen tacka Martin för att vi får vara med och arrangera Sollanders tävling och vi ser redan idag fram emot nästa år.

Tävlingen vanns av William Sherrer/Henrik Lundberg, andra plats Joakim Nilsson/Markus Björklund och tredje och sista pallplacerin Irmeli Tall/Lars Svärd.

Golfhäftet Trophy

En av de större tävlingarna under våren har varit Golfhäftet Trophy, 72 startande tvåmanna-lag, startade på söndagen andra juni klockan 09:30. Efter en lång dag och mycket arbete från tävlingsledningen sida kunde man kora tävlingens segrare. Vinnare av tävlingen, den här gången i samma lag, blev Jörgen Strid och Gunilla Zetterqvist, 43p. Andra placeringen kneps av Stina Hedin och Henric Jacobsson, med lägre hcp än tredje placerade Susanne Wallin och Jonas Olsson.