Vilka har vunnit och hur har det gått på Västmanlandsserien?

Nu har det spelats några tävlingar sedan vi rapporterade senast och det finns några godbitar även den här gången….
Från och med imorgon kommer det vara en ganska intensiv tävlingsperiod på Skerike GK,2/6 är det Golfhäftet Trophy,  6/6 är det Nationaldagstävling med Café bar som sponsor och lördag 8/6 spelas Sollander Trophy. Icke att förglömma de återkommande tävlingarna som spelas. Seniorgolfen på onsdagar och torsdagstävlingen, som man hör på namnet på torsdagar. Passa på att anmäla er till någon av tävlingarna och lycka till!

Den här gången startar vi med de tävlingar som har spelats på hemmabanan och den första tävlingen, som är ny för säsongen är Tjejslaget. På ett mycket bra initiativ från damsektion valde vi i år och framöver ha en egen tjejtävling. Premiärtävlingen som spelades 18/5 hade 29 startande, vilket är en mycket bra premiär. Vinnaren av tävlingen blev Gunilla Zetterqvist, som vinner sin andra tävling för säsongen, på fina 70 slag netto. På en andra placering kom Gunilla Blomér även hon fina 70 slag men blir slagen enligt hcp-metoden. Tredje placeringen spelades hem av Lena Kolesar, Arboga GK, med 71 slag. Grattis till bra spel tjejer!

Gökottegolfen

Tidigt i torsdagsmorse stod 40 pigga golfare utspridda på Skerike GK och väntade på att klockan skulle bli 06:00 så att första slaget på dagens tävling kunna slås. När fem timmar avverkats på banan och alla scorekort inlämnats kunde till sist pristagarna för dagens tävlings koras. I a-klassen vann Stefan Eriksson på fina 67 slag på andra plats kom Lennart Boväng 71 slag och sista platsen på podiet intogs av Jörgen Strid med sina 74 slag.
B-klassens pristagare blev Lena Skoglund med 70 slag som följdes av Stina Hedin och Päivi Pohjolainen med sina 75 och 76 slag.

Tack alla deltagare för att ni tog er upp och njöt av denna härliga morgon!

Seniorgolfen

Som tidigare fortsätter denna tävling att dra mycket folk, omgång 3 hade 84 startande, omgång 4 med 76 startande och omgång 5 har 78 startande. Det är mycket imponerande!

Omgång 3 kan kanske bli den jämnaste omgången den här säsongen. När alla hade spelat klart hade vi  5 spelare som hade kommit in på 73 slag netto. När särskiljningsreglena gjort sitt blev Kent Jonsson vinnare, Lars-Göran Ericsson två och Erik Lindgren trea. De som slutade precis utanför topp tre var Stefan Eriksson och Kent Johansson

Om omgång 3 var jämn så var omgång 4 kanske det här bli säsongens lägsta scorer på topp 3. Högst upp på pallen stod Jan-Eric Reinholdsson med otroligt fina 65 slag, på en andra plats kom Hedvig Grey på 67 slag och på tredje placeringen slutade Torsten Pettersson på 69 slag. Fantastiskt bra spelat!
Under den här tävlingen lyckades Åke Westerlund med ett välriktat slag på hål 14 göra en hole-in-one. Stort grattis Åke!

Femte omgången som spelades 29/5 som avgjordes i ett fint men otroligt blåsigt väder och det syns om man jämför med förra veckans scorer. Den som klarade av utmaningarna bäst och hamnade högst upp på podiet i den här omgången var Caj Holmberg med 70 slag. Tre slag efter kom Paul Madsen och Torsten Pettersson som särskiljdes med hcp-metoden där Paul drog det längsta strået och knep några fler poäng än Torsten i totala Order of Meriten.

 

Torsdagsgolfen

Det har spelats två omgången sedan förra rapporteringen. Det är ett väldedikerat gäng som spelar dessa tävlingar och vi hoppas att vi kan få igång några fler att utmana dessa. I omgång 2 var det 20 startande där Tapani Nikula med 71 slag netto vann omgången tätt följd av Peter Alseryd och Jörgen Strid, båda spelarna fick ihop 72 slag netto och det var hcp-metoden som fick skilja dessa herrar åt.

I tredje omgången var det 18 startande, där Jörgen Strid förstod hur han skulle vinna över Peter Alseryd och använde endast 71 slag istället för Peters 72 slag. Tredjeplatsen knep Arne Andersson också han 72 slag men lite högre hcp än Peter. Vi får se om han inser vad som krävs för att vinna över Peter i nästa omgång?

Vill du veta vem som leder Order of Merit? Klicka på länken

Damernas helgserie

Helena Bromels som är kapten för laget har lämnat rapport från ett fuktigt Surahammar.

Det gick bra för Skerike GK även i deltävling nr 2 i damernas helgserie trots blötvädret på Surahammars GK 26/5. Laget slutade på andra plats, endast ett ynka slag efter Tortuna som vann, så Skerike GK behåller ledningen i tabellen. Dessutom blev det två topplaceringar för Skerike i den individuella tävlingen: Stina Hedin 2:a och Maria Linder 5:a. Ser med förväntan fram emot kommande deltävlingar!

Bra spelat tjejer, fortsätt i samma fina anda!

H40

Omgång två i H40 spelades på grannklubben Västerås GK. Efter förra omgången så verkade det vara lite upp och ner med humör och torra kläder hur det gick den här omgången vet vi inte men vad vi vet är att laget slutade på en betydligt bättre placering än förra omgången, man klättrade från en åttonde placering till en fjärde plats. Anmärkningsvärt den här omgången är vinnarens, Niclas Lettermo, score som var 67 brutto och 65 netto och individuellt. Bästa spelare från Skerike GK blev  Peter Lundström som hade 68 slag netto och slutade även han, precis som laget, på en fjärde plats.

Kan man som lag klättra lite till nästa omgång?

H50

Här kommer en sammanfattning från Kapten Alseryd

Efter en okey start på Frösåker med en 3:e-placering så styrde vi kosan mot distriktets nordöstra hörn Sala. Ett något trist vårväder med rejält med vind och regnskurar gjorde förhållandena tuffa och krävande. Lustigkurren Leif Pettersson hade föreslagit badmössa på! Verkar vara ett segerkoncept för 11 par, 6 bogeys och en förhatlig dubbelbogey senare så fick ”Leffe” segertala efter att ha gått 1 bättre än sitt hcp! Laget upprepade sin 3:e-plats och har när en fjärdedel spelats 11 slag till tabellettan VGK och har distanserat 4:e-placerade Sala med 22 slag. Nästa omg spelas 10 juni på vår hemmaklubb.

Lycka till i nästa omgång

H60

Lennart Bovängs gäng var på resa till Orresta GK och spelade andra omgången av Västmanlandsserien. Laget placerade sig på en åttonde placering. Stickan Steen var den spelare från Skerike GK som spelade bäst individuellt och slutade på en fin andra placering, 69 slag netto.

Efter första omgången lovade Lennart att dom skulle komma igen och det gjorde dom, finns det mer att hämta inför nästa omgång?

H70

Sune och Pauls mannar åkte till Fullerö 27/5 för att försvara Skerike GKs färger. Precis som vi visste kunde dessa gentlemän mer och bättre än förra omgångens 12:e placering. Den här gången klättrade man upp till en sjätte placering för laget och Kent Jonsson var den bästa spelaren individuellt för Skerike, det blev 75 slag netto och en åttonde placering.

Visst finns det ännu mer att hämta?

Scratchserien

Det här laget hade lite press på sig sen vinsten i förra omgången och som dom stod pall för pressen. Den senaste omgången spelade man på Ängsö GK 25/5 och högst upp på prispallen stod även denna gången Skerike GK. Avståndet till andra placeringen blev den här gången tre slag. Bästa individuella resultatet stod Johan Ivebrink för, 76 slag brutto, och en fin fjärde placering.
Grattis till bra spel grabbar!

Blir det tre i rad?